Nieuw bij ROSAS: ARMED ANGELS – fair & eco

Nieuw bij ROSAS: ARMED ANGELS – fair & eco

ROSAS zet een eerste stap richting een eerlijk en duurzaam aanbod met ARMED ANGELS. Reeds 10 jaar bij de pioniers op vlak van fair fashion. Dit Duitse merk heeft oog voor mens én planeet, en dat merk je in alles wat ze doen. Van de juiste prijs voor katoen, tot het beperken van watergebruik, van eerlijke werkomstandigheden tot alternatieve vezels voor textiel.

Alles moet snel en goedkoop kunnen tegenwoordig. De ‘fast fashion’ industrie is ‘booming business’ dus ook het gebruik van pesticiden, chemicaliën en enorme hoeveelheden water. ARMED ANGELS doet het graag allemaal anders, en is daarom zeer kritisch in het selecteren van de materialen waarmee ze werken. De collectie bestaat uit natuurlijke vezels (organisch katoen, wol en linnen), gerecycleerd polyester en kunstmatige vezels (tencel/lyocell en lenzing/ecovero, een soort van een viscose, maar dan beter voor het milieu). Bijkomend worden alle kledingstuks geproduceerd volgens de strikte richtlijnen van GOTS (Global Organic Textile Standard). Een heel engagement dus!

De productieketen van een modemerk is lang, heel lang. Elk kledingstuk is het resultaat van vele uren werk. ARMED ANGELS engageert zich voor eerlijke werkomstandigheden en een eerlijk loon. Hierbij maken ze geen onderscheid tussen de katoenboeren in India, de naaisters in Turkije of de ontwerpers in Duitsland. De kritische lezer merkt hier waarschijnlijk op dat wel meer merken dit vandaag de dag beweren, want ‘green & eco’ zijn, is wel hip tegenwoordig. Onafhankelijke organisaties zoals de Fair Wear Foundation en Fairtrade garanderen echter dat ze zich aan dit engagement houden. De Fair Wear Foundation legt de nadruk op verbeterde werkomstandigheden in fabrieken. Fairtrade focust op eerlijke prijzen voor boeren in ontwikkelingslanden. Dit logo op kleding garandeert o.a. dat er een eerlijke prijs wordt betaald voor katoen.

ARMED ANGELS probeert simpelweg het juiste te doen. Elke dag, stap voor stap. Op weg om het eerlijkste modelabel in de wereld te worden!

Kom dus zeker eens een kijkje nemen naar deze collectie. En vooral, voel eens aan die heerlijke stoffen! Voor de prijs moet je het zeker niet laten. Lief voor mens, milieu én je portemonnee..

(Lees je graag meer over de Fair Wear Foundation? Check dan: www.fairwear.org. Ook ons Belgisch tOpmerk CKS is hierbij aangesloten trouwens!)

Op de foto: topje 49,90€ & rok 89,90€